Marktinformatie 29 juli 2021

De olie
november 29, 2017
Show all

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen/gedaald.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 23 juli zijn gedaald met 4,1 miljoen vaten tot 435,6 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 2,3 miljoen vaten tot 234,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,1 miljoen vaten tot 137,9 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 91,4 naar 91,1 procent.

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat een daling van de Amerikaanse ruwe olie voorraden van 4,7 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden daalden met 6,2 miljoen vaten en de destillaatvoorraden met 1,9 miljoen vaten afnamen.

“Deze vermindering voedt het verhaal dat het aanbod onvoldoende is om aan de vraag te voldoen, wat de olieprijzen ondersteunt”, zei Ricardo Evangelista van ActivTrades.

Hij merkte op dat ondanks de dreiging die uitgaat van de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus, het Internaionaal Monetair Fonds dinsdag zijn groeiprognose van 6 procent voor de wereldeconomie in 2021 handhaafde. “Een scenario dat de voortzetting van een sterke vraag voorspelt kan leiden tot verdere prijsstijgingen”, zei hij.

Een septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,0  procent, ofwel 0,74 dollar, hoger op 72,39 dollar op de New York Mercantile Exchange.

logo blanc